Csipeszes játék

A csipeszek egyszerűek, könnyen hordozhatóak és mégis kihívást jelentenek a gyermekeknek. A 3 éves és annál idősebb gyerekek motoros képességeinek és érdeklődésének megfelelnek, és a gyerekek imádják őket.

A csipesz használata kiválóan fejleszti a finommotorikát és az ujjak koordinációját, ami nagyon fontos későbbi készségek, mint az írás és az olvasás szempontjából.
A kis csipeszek használata biztosítja  az olló használathoz szükséges készségek fejlesztését. A fogó- és csipő mozdulat a hüvelykujj, mutatóujj és középső ujj irányított mozgatását fejleszti és stabilzálja a gyűrűs és kisujjat .
A csipeszek előnye az, hogy miután a gyerek összenyomta őket, könnyen visszatérnek az eredeti állapotukba, és így könnyen elengedik a tárgyat. Az egyik legnehezebb dolog a gyerekek számára, amikor elkezdenek ollót használni, az az "elengedés" vagy az ujjak kinyújtása. Tehát a csipeszes játék jobb ha megelőzi az olló használatot.

Ebben a menüben találod meg a többi csipeszhez hasonló fejlesztő eszközöket is, mint például a pipettát és a kanalas ollót.

 


22termék 122

Olvasd el a blog bejegyzésünket ide kattintva arról, hogy milyen lehetőségek vannak arra, hogy a csipesz használatával fejleszd gyermekedet. Egyszerű, kéznél levő ötletek, tevékenységek, csipeszes feladatok amikről írtunk. A leggyakoribb felhasználás a szortírozás különböző szempontok alapján, de ennél még sokkal több a lehetőségek köre.