Djeco játékok

Márkáink közül kiemelkedő a Djeco, a már évtizedek óta a piacon levő, több mint 60 országba importáló francia cég.

Jelmondatuk: "Játékban a művészet"

Ez arra utal, hogy különös gondot fordítanak a dizájn megtervezésére. a világ minden tájáról foglalkoztatnak fiatal művészeket, így egészen egyedülálló stílussal bírnak a játékok.

Szakemberek is részt vesznek a játékok tervezésében, így maximálisan kihasználják a többirányú fejlesztésre a lehetőségeket. Méltán kedvelt márka az oktatási intézményekben is. A tartósság, igényesség, a magas minőség  garantált a Djeconál. Nem kapható a nagy hipermarketekben a termékük. Ez is az üzletfilozófiájuk része.

A Djeco családi vállakozás izgalmas történetétéről itt olvashatsz:

Ez egy családi vállalkozás története, amely anyáról fiúra szállt. Ékes példája a kreativitásnak , a merészségnek  és a szenvedélynek. Az anya, Véronique Michel-Dalès kis cégét 1954-ben hozta létre, abban az időben kevés nő vágott bele efféle kalandokba. Oktató játékokat dolgozott ki, melyek  egyszerre voltak vonzóak, intelligensek és szórakoztatóak. Óriási sikert arattak, és az 1960-as években négy Oscar-díjat nyertek el a játékai. A cég neve a gekkóra utal.
A családi vállalkozás egy ideig szunnyadozott, majd  ahogy Frédéric felnőtt... 1989-ben a fiatalember úgy döntött, hogy folytatja édesanyja munkáját. Irodáját az egykori raktárban alakította ki. Kezdetben bejárta a föld négy szegletét, olyan játékokat importált, amelyek még nem léteztek Franciaországban,  globális látásmódja ma is  áthatja a  céget. Aztán elkezdett olyan játékokról álmodozni, amelyek mások, mint az eddigiek. Nem maradt más hátra, mint megalkotni őket! 1997-ben, a játékok világában szokatlan művészi látásmóddal, kidolgozott egy oktatójáték-gyűjteményt.
Kezdetben fából  és kartonból készült  kirakósok és fajátékok készültek a tervei nyomán, majd a kínálat bővült a kártya- és társasjátékokkal.
2007-ben eredeti, addig még nem gyártott  kézműves készletek forradalmasították a kreatív időtöltést. 2011-ben megérkeztek az „Arty Toys” néven ismert utánozhatatlan figurák. Azóta rendszeresen jelennek meg teljesen új kollekciók, melyeket mindig művészek  terveznek,  az esztétikán mindig nagy a hangsúly. Franciaország új korszakba lépett a játékok terén.
Ma már több mint 60 országban játsszanak a gyermekek a Djeco játékokkal.
Híres múzeumok is értékesítik a  játékokat, köztük a Louvre és a Quai Branly Franciaországban, a Tate az Egyesült Királyságban, a MoMA az Egyesült Államokban és mások Németországban, Dániában.
Dizájnspecialisták – grafikusok, illusztrátorok és fejlesztők támogatásával kutatásokat végeznek, kísérleteznek  és ötleteket osztannak meg… ebből a kreatív lelkesedésből pedig ezeregy színű játékok születnek.
Minden egyes gyártási sorozatot ellenőriznek annak biztosítása érdekében, hogy a termék minősége következetesen megfelel-e szigorú szabványoknak. Ezek  garantáljuk a Djeco játékok minőségét és biztonságát.
A játékok hosszadalmas és összetett teszteken esnek át az EN71 európai szabvány és a REACH előírásainak megfelelően. A csomagoláson található CE-jelölés azt jelzi, hogy a termék megfelel az európai szabványoknak.
Amikor megkapják a végső gyártás előtti mintákat, Franciaországban, egy akkreditált laboratóriumban végezik el a vizsgálatokat. Az ellenőrök  minden gyártási sorozatból véletlenszerű mintákat gyűjtenek, amelyeket ismételten vizsgálatra küldenek. Tehát minden játékuk drákói ellenőrzésen esik át, valamint tesztek és fejlesztések sorozatán, hogy garantálják a gyermekek teljes biztonságát.