Puzzle

A puzzle játék már egy hosszú múltra visszatekintő kirakós játék. A technológia növekedésével lett elérhető árú tömegcikk.
Számos jótékony hatása van a puzzle képek összerakásának.
Áruházunkban kicsik és nagyok is találnak minőségi, művészi grafikával gyártott puzzle játékokat.
A lap alján felsoroltuk, hogy konkréten milyen előnyök is származnak, ha leülünk gyermekünkkel kirakosgatni egy puzzle képet.
A formadobozos puzzle játékokat még dekorációs elemként is használhatjuk a polcon.


49termék 127
49termék 127

A puzzle játékoknak számtalan előnye van.

Fejleszti az önbizalmat. A puzzle játékok segítenek a gyerekeknek és felnőtteknek is megtanulni, hogy egy adott probléma megoldásához türelemmel és kitartással kell hozzáállni. A játék végén a megoldás elérése jutalmazó érzéssel jár, ami növeli az önbizalmukat.

Javítja a koncentrációs képességet: A puzzle játékok segítenek fejleszteni a koncentrációs képességet, mert a játékosoknak figyelniük kell a részletekre és a kapcsolatokra, hogy a játékot sikeresen befejezhessék.

Fejleszti az emlékezőképességet. A puzzle játékok segítenek a gyerekeknek és felnőtteknek is javítani az emlékezőképességüket, mert a játékosoknak meg kell jegyezniük a puzzle darabok pozícióját és alakját, grafikáját, hogy megtalálják a következő elemet.

Fejleszti a problémamegoldó képességet.

Fejleszti az együttműködést: a puzzle játékok segíthetnek növelni a gyermekek és felnőttek együttműködő képességét, ha együtt játszanak.

Élvezetes tanulás: a puzzle játékok remek eszközök a tanuláshoz is, mert az játék közben tanulhatnak például geometriai alakzatokat, számokat és színeket is.

Stressz-oldó, mert muszáj koncentrálni a megoldásra, ami kizárja az addig háttérben folyamatosan futó stresszt okozó érzéseket.

Egy kísérletben hosszú  életet megélt apácákat vizsgáltak, akik teljes életet éltek, nem küzdöttek demenciával. Az egyik közös tényező volt náluk, hogy szerettek olvasni és puzzle kirakással foglalkozni.