Számházak fejlesztőjáték óvodásoknak- elsős matek- Number Forest
Számházak fejlesztőjáték óvodásoknak- elsős matek- Number Forest
8 500 Ft

Számházak fejlesztőjáték óvodásoknak- elsős matek- Number Forest

Iskola előkészítő számolós játék a Számházak. Már 3 és fél  éves kortól elkezdhető játékosan a matek alapjainak lerakása, a számfogalom kialakítás.

A Számházak 12 az 1-ben játék! Egyedülálló a piacon. Lehetőség van arra, hogy először csak az ötös számkör legyen a cél, majd lehet tovább bővíteni az ismereteket.

A dobozban levő 148 elemhez 12 oldalas leírás tartozik, rengeteg ötlettel. Így nem kell sokat agyalnod azon, hogy hogyan is fejleszd gyermeked a matek területén.
Számfogalom kialakítás, szókincs bővítés, kombinatorika, növekvő és csökkenő sorozat megismerése, páros és páratlan fogalma, relációk, sorszámok, összeadás és kivonás, számok bontása, finommotorika fejlesztés, számok rajzolási iránya, társasjáték a főbb témák.
A számokkal való első ismerkedéstől kezdve a komoly első osztályos matematikai műveletek tanulásáig, gyakorlásáig adott a lehetőség.

Ha a  cél az, hogy szilárd matematikai alapok legyenek, szeretnéd letesztelni a gyermeked, hogy kialakult-e nála számfogalom, akkor ez egy nagyon jó választás egy iskolába készülő gyermek számára. Ha számolási zavarral küzd, akkor biztosan szükség lesz egy otthoni segédeszközre a gyakorláshoz.
Szakemberek is mindent megtalálnak egy dobozon belül a 20-as számkörhöz.

Számos készség ( logika, figyelem, kézügyesség, kreativitás, szókincs ) játékosan fejleszthető megfelelő irányítással. A színes puzzle képek felkeltik a gyermekek érdeklődését. Nagyon változatos a feladatok lehetősége, melyekből mindig a gyermek fejlődése szerint lehet választani.

Dyslexia Quality Award jelölést kapott a termékünk! (Link a jelölésről: www.bestofdyslexia.com/number_forest.
A szervezet nem különíti el olyan élesen a dyscalculiát, ezért ugyanazt a jelölést kapják a számolós játékok is. Véleményük, hogy a két probléma általában össze is függ. Az oldalukon látható is, hogy vegyesen van dyslexiával és dyscalculiával fogalkozó díjazott termék.)


8 500 Ft
Részletek


A Játékleírásban 7 feladat csoport található:
-számfogalom kialakítás
-általános fejlesztő feladatok
-növekvő és csökkenő sorozat
-páros és páratlan számok
-sorszámok
-műveletek
-társasjátékok a 10-es számkör gyakorlására

A Számházak oktatójáték tartalma:
10 db növekvő méretű puzzle kép
10 db kártya (számok 1-től 20-ig)
3 db kártya a korongok lerakására
1 db színező füzet
108 db korong (24 db piros-kék, 32 db számos 0-20-ig, 10 db sorszám, 42 db műveleti jel)
8 db bábu, 2 db dobókocka
4 db tárolódoboz a korongoknak
játékleírás (12 oldalas, magyar nyelvű)

 

A Számházak matematikai fejlesztőeszköz magyar kiadású, igazodik a magyar tantervi követelményekhez. Hasznos az iskolára való felkészítésben. A 10-es számkör van a fókuszban, de egészen a 20-as számkör végéig minden művelet gyakorolható vele.

A legfőbb és egyben egyedi eleme a 10 db növekvő méretű házikó.

Az első foglalkozás előtt érdemes a honlapunkról letölthető mesét felolvasni a gyerekeknek.

Minden házikón van egy mesefigura. Ezeket szándékosan nem neveztük el, mert a foglalkozás során ezt majd a gyerekekkel együtt meg lehet tenni.
Az ablakban mindig látható egy kézkép, ez mutatja az éppen aktuális mennyiséget. Az ajtón látható maga a számjegy. Minden ajtó mellett van egy viráginda. Itt is látható a mennyiség, de párba rendezve. Ez segít a páros és páratlan fogalmának megismertetésében.
Minden házhoz tartozik egy almafa, itt az adott mennyiség szintén látható az almák formájában és pontalakban elrendezve. Puzzle vágással készült így le lehet választani és vissza is lehet helyezni a feladatnak megfelelően.
A színezőfüzetben a házikók pontos mását lehet kiszínezni. Javaslat, hogy először azt színezzék ki, amiből annyi mennyiséget látnak, amelyik szám a fókuszban van éppen.
Amennyiben nem kereskedelmi célból másolod le, hozzájárulunk. Akár egy célt is állíthatsz a gyermekednek, hogy mikor színezheti ki az eredeti füzetet.

A doboz tartalmaz nagyméretű kártyákat. Ezen a szám rajzolási irányát lehet megmutatni az ujjunkkal és ők is gyakorolhatják.
Alul van egy kicsi index kép a házikó ajtajáról, ez is segít a megismerésben. Amíg nem a számjegy áll a fókuszban, addig csak egyszerűen össze tudják párosítani a kártyákat a megfelelő házzal az ajtók alapján. A hátoldalon a tízes számokat lehet bemutatni a tehetséggondozás keretében.

A korongok 4 csoportban vannak elhelyezve a kis dobozokban. (Szakemberek kedvence, hogy így mindig rendet lehet tartani a szettben.)
Az ovisoknál a piros és kék színű a leginkább használható és a számok hátulján levő almát ábrázoló korong.
Ezeket az iskolai felkészítés során már lehet használni. Kezdetben hasonló módon, ahogy a fákon látják, ki lehet rakni a korongok számára készült kártyákon az almákat. Később csak a házakat használva a fák nélkül lehet gyakorolni a pontalakot. További lehetőség a korong lerakó kártya használatára, hogy az óvónő tapsol egy már megismert menyiséget, és ezt kell kirakni majd a korongokból a kártyára.
Lehet váltogatni a színeket, a páros szám piros a páratlan kék.
A játékleírásban különböző más ötletek vannak a számfogalom kialakításával kapcsolatban.
Mivel ez az eszköz sok elemből áll és mese figura is látható rajta, nagyon sok lehetőséget rejt magában , a leírás csak egy irány mutató.

Az iskolai szövegértésben fontos kifejezéseket is gyakorolhatjuk ezen keresztül, mint a mellette, utána, előtte, kisebb, nagyobb, több, kevesebb, jobb, bal, felette, alatta, középső, első, utolsó, következő stb., és természetesen a színekről is lehet beszélgetni a házikókat rendezgetve.

A korongok használatával jól fejleszthető akézujjak ügyessége, a finommotorika.
A házakat sorba téve el lehet készíteni a járdát a Számházak utcájában. Lehet egy sorozat mintát használni, például piros, kék, világoskék színű korong ismételve a házak alatt.
Kombinatorika is szóba jöhet,  a 3 színt mindig más sorrendben egymás alá téve.

A „Ki vagyok én játék?” nagyon hasznos a szókincs fejlesztésben.
Ki kell találni a gyermekeknek, hogy kire gondoltunk.
Példák:
-A kisebbik szomszédom a mókus.
-A nagyobbik szomszédomnak van a legtöbb almája az utcában.

Rengeteg lehetőség van az ilyen típusú fejlesztésre.
A gyermek is tehet fel hasonló kérdéseket.

A csökkenő és növekvő sorozat is nagyon szemléletes a házikókkal. Erre 4 javaslatunk van.
A páros és páratlan szám fogalmának megismertetésére is több feladat olvasható a leírásban.
A dobókockán nincs 6-os alak , ennek a helyén van a nulla vagy semmi. Így könnyebb az ötös, majd a tízes számkör kialakítása.

A házakat körben elhelyezve lehet társasjátékot játszani . Az óvodák részére a leírással ellentétben csak egy dobókocka használatát javasoljuk, mivel az összeadás csak az iskolában lesz követelmény.

A képek, korongok A/4-es lapokon vannak gyárilag, ezt a felhasználó töri ki. A megmaradt tartó keretekkel  különböző kreatív feladatokra, alkotásokra nyílik lehetőség, pld: 3×3-as amőba, mátrix, szimmetria és irányok gyakorlása. Így máris környezetbarát felhasználók leszünk, mert nem kerül a kukába a karton és nem kell újabb pár ezerért másik játékot venni, hogy ezekkel az ismeretekkel is fejlesszük a gyermekünket. A Blog oldalon vannak leírások erről.


Német nyelvű óvodák kérhetik a német nyelvű kiadást is a leírásból.

Készült egy interaktív mese a Számházakhoz,  a számfogalom kialakításban lehet segítség.
Megtalálhatod   a Blog bejegyzésben ide kattintva:

Karkötős mese - interaktív történet a számfogalom kialakításhoz

 

   Végezetül eláruljuk azt is, ha már ilyen rendesen végig olvastad a hosszú leírást, hogy mi  a története a terméknek.
Egy családi vállalkozás keretében került kiadásra, de a prototípus már 15 évvel ezelőtt létrejött. Egyik gyermekük volt az inspiráló erő. A számfogalom egyszerűen nem akart kialakulni nála. Amit nagy nehezen megtanult összepárosítani, egy mennyiséget és az ujjképet, az másnap már a feledés homályába merült. Mivel már az első osztály rohamosan közeledett, kellett valami segítség. Így született meg az első számházak sorozat. Ez a gyermek ma már mérnöknek tanul, akkoriban ez a cél valószerűtlennek tűnt. A sok foglalkozás meghozta az eredményt.

Adatok
Játék típus- fiú, lány vagy mindegy :
mindegy
Ajánlott életkor:
3 éves kor, 4 éves kor, 5 éves kor, 6 éves kor, 7 éves kor, 8 éves kor
Anyaga:
kemény karton
Márka:
Number Forest
Méret:
33x23x4,5 cm
Cikkszám:
NF001
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek