Spike finommotorika fejlesztő süni
Spike finommotorika fejlesztő süni
9 990 Ft

Spike finommotorika fejlesztő süni

Korai fejlesztő játék. A 12 db színes tüske ki-be rakosgatása a süni hátába erősíti a kéz izmait, fejleszti a finommotorikát, koordinációt.

A Learning Resources játék tervezői ezúttal is mindent beleadtak, mert annyi lehetőség rejlik ebbek a játékban.

Először engedd, hogy szabadon rakosgassa gyermeked a tüskéket. Eleinte az aljánál megfogva, később bátoríthatod, hogy feljebb fogja meg, és úgy illessze be. Ez már komolyabb szem-kéz koordinációt igényel.

Ha már jól kijátszotta magát, jöhet egy kis fejlesztés.

A színekkel való ismerkedés megkezdődhet  a játék segítségével. Pld. tégy be egy piros színt, kimondva a szín nevét, majd ő keressen egy ilyet, ő is mondja és tegye süni hátába.

Később sormintát is lehet alkotni a színekkel.

Párosítsa össze a színek alapján.

Meg lehet számolni, hogy a különböző színekből mennyi van, és az is egy kis feladat lehet majd, hogy hányféle szín van. Számolgassátok együtt, idővel már ő is megszámolja majd egyedül.

Remek lehetőség a szókincsfejlesztésre is. Beszélgessetek a süni testrészeiről, hol mi van, miből van kettő? Ha helyes a válasz, szúrhat egy tüskét a süni hátába.

Süni lehet az első memória játék is. Néhány tüskét tegyél be, amíg ő elfordul, majd vedd ki és keverd a többi közé. Gyermekedre vár a feladat, hogy utánozza a kirakott mintát. Meg fogsz lepődni, hogy milyen jól fog teljesíteni.

Játszhattok bújócskát. Egy tüskét vegyél ki és dugd el. A feladat: nevezze meg, hogy mi tűnt el.

Lehet kakukktojást is játszani. Tegyél ki négy különböző színű tüskét és valamelyikből plusz még egyet. Nevezze meg a kakukktojást. Ha ez már jól megy, akkor kettő darab lehet a színekből és egyikből 3 legyen.  Könnyen be fog rögzülni így a több, kevesebb fogalma.

A sormintát lehet úgy is játszani, hogy csak az asztalon vagy a padlón, vízszintesen, illetve függőlegesen elhelyezve a tüskéket, pld. 1 álló (függőleges), 2 fekvő (vízszintes) adja a mintát.

Amikor véget ért a játék, a süni pocakjában minden elfér.

Igazából nyitott játék is lesz majd, gyermeked sok más ötletet fog produkálni majd a játék során és ez  legjobb ezekben a játékokban.

Nézd meg a videónkat!

 

 

9 990 Ft
Részletek

A készlet tartalma: 12 színes tüske (gyerekbiztos, nem szúr), süni. A süni mérete 15cm. 18 hónapos kortól ajánlott. A játékhoz részletes magyar nyelvű tájékoztatót adunk. Gyártja: a Learning Resources (UK). Származási hely: EU. Gyártási hely: Kína

Nézd meg a tüskés süni későbbi gyártású, hasonlóan remek készségfejlesztő barátait is ide kattintva!

Adatok
Játék típus- fiú, lány vagy mindegy :
mindegy
Ajánlott életkor:
1 éves kor, 2 éves kor, 3 éves kor
Márka:
Learning Resources
Cikkszám:
CCRS2608-LR-LER8904
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek