Blog
Játékbúvár
2022.01.29 17:15

Miért olyan népszerűek a Djeco társasjátékok az óvodákban és a kisgyermekes családok körében?

Miért olyan népszerűek a Djeco társasjátékok az óvodákban és a kisgyermekes családok körében?

Manapság renenszánszát éli a társasjátékok iránti érdeklődés. Erre igen nagy szükség is van a rohanó, digitalizált világunkban. Ebben a kis esszénkben a Djeco társasjátékokat szeretnénk közelebbről megismertetni.

A Djeco gyártó bemutatásával kezdenénk a leírásunkat.

A gyártó francia cég. Alapítója egy hölgy volt, aki akkor még kuriózumként, mint anya kezdett el vállalkozni és játékokat gyártani a 60-as években.

Termékeit családi körben, a kisfián tesztelte. Sorra nyerte el a játékoknak járó Oscar díjakat. Mára már a világ legtöbb részén forgalmazzák a Djeco játékokat, melynek a tulajdonjoga közben a felnőtt gyermekre szállt át.

Az örökös tudatosan keresi a különböző kultúrákból a fiatal művészeket, hogy a termékek grafikája magával ragadó legyen, esztétikai élményt is jelentsen a játék, mellyel a gyermekek ízlésvilágát, kreativitását lehet tovább formálni.

A társas és kártyajátékok alkotják a nagy részét a termékkörnek. Persze ezen kívül lakberendezési témában, sportjátékban, játékhangszerben is találhatunk Dejco védjeggyel ellátott árucikkeket.

A Dejco társasjátékok egyik különlegessége, hogy már egészen kicsiknek, kettő és fél éves kortól is bőven lehet találni megfelelő fejlesztő társast. Ez a piacon szinte egyedül álló. Ennek a termékcsaládnak a neve értelemszerűen a „Djeco little” (jelentése: kicsi) .

Itt találod meg őket:

Djeco little társasjátékok

Mindegyik valamilyen ebben a korban célkeresztben levő fejlesztendő tevékenységre helyezi a hangsúlyt, melyet a játék neve is tükröz.

Például:

Egy kis memória - little memo

Egy kis asszociáció - little association

Egy kis cselekvés- little action

Egy kis egyensúlyozás -little balance

Egy kis megfigyelés – little observation

Állatmentő- little cooperation

A játékokhoz a honlapunkon letölthető játékleírás van, így otthon, nyugodt körülmények között, szinte kibonthatjuk a dobozt és elképzelhetjük a játék élményét. Ez segít abban, hogy jó döntést hozzunk, hogy éppen melyik játék is lenne alkalmas a gyermek számára.

Kicsit nagyobbaknak választható az Djeco- Eduludo társasjáték család. A neve is utal az oktatásra, fejlesztésre.

Honlapunkon itt találod meg ezeket a termékeket:

Djeco Eduludo társasjátékok


Itt már komolyabb témák vannak a porondon. A formák felismerése, színek, mennyiségek, számfogalom. Nagyon népszerű a Quantititix és Topologix nevű játék, melyek a mátrix jellegű játékok elvén működnek, vagyis a játék logikája szerint el kell helyezni a megfelelő pozícióba az elemeket, egyeztetni kell a sort és az oszlopot. Ezek a játékok bizony már az iskolára való felkészítés jegyében születtek. A dizájnerek mellett oktatási szakemberek is részt vettek a tervezés során. Ezt bizonyítja a sokféle fejlesztési lehetőség a Djeco játékoknál.

Méltán szerepel mindig az óvodai megrendelések toplistáján. Tényleg játékosan, élvezetes módon, mégis komoly tudáshoz juthat ezeken keresztül a gyermek.

Korosztály szerint a következő az 5-6 éves kortól használható társas. Ezek egy része szókincsfejlesztő, vagy ügyességi játék, vagy éppen izgalmas kalandjáték.

A sort az egyedül játszható logikai játékokkal zárjuk, melyek felnőttek számára is kihívást jelenthetnek. Általában növekvő nehézségi fokozattal. Hasznos lehet arra, hogy megmozgassuk az agytekervényeket és megelőzzük a korai agyi öregedést.

Itt találod meg őket:

Djeco logikai játékok


A válogatás könnyű az oldalunkon, mert a társas és kártyajáték menüben már a kezdő képen jól látszik az ajánlott korosztály.

A Társasjátékok  menüje itt található.
A kártyajátékok menüje pedig itt.

Nem fog csalódást okozni a termék a gyártási minőséget tekintve sem. Tartós, vastag kartonból készültek a dobozok. Úgyszintén a tartalom is. Sok esetben a fa alapanyaghoz nyúltak a tervezők, a tartósság és fenntarthatóság jegyében gondolkodva.

A teljes Djeco játék arukínálat itt található.

Jó játékot kívánunk!

A Játékbúvár Csapata