Gyurma, színes, festék

Az egyik legfontosabb játék, aminek jelen kell lenni a gyermek életében, a kézműves alapanyagok, a gyurma, a festék, a színes, a zsírkréta.
Ezek mindegyike nagyszerű finommotorika fejlesztő játék. Segíti a kreativitásuk, az alkotókészségük, a képzelőerejük, az önállóságuk fejlődését. Segíti őket a kreatív foglalatosság az ellazulásban, a megnyugvásban. Megtapasztalhatják az alkotás örömét, fejlődik a szenzoros érzékenységük.
Aggodalomra semmi ok, a legkisebbeknek vízzel színező készletet ajánlunk, ez igazán mama barát megoldás.

A Crayon Rocks kavicskrétát, ami még újdonságnak számít, muszáj kiemelnünk a többiek közül, amelyek már úgyis ismertek. Anyaga természetes szójaviasz, a színezék pedig természetes ásványi anyagokból kinyert adalék, vagyis öko termék. Formája előkészíti a kis ujjakat a ceruza fogásra.

 


39termék 127
39termék 127

A gyurmázás nagyszerű kézműves  játék lehet a gyermekek számára, mert nem csak szórakoztató, de számos előnye is van:

  1. A gyurma formázása és különböző alakok, figurák készítése finommozgásokat igényel, így segít a gyermekek kézügyességének és finommotoros képességeinek fejlesztésében. Fejleszti a kéz izmait, amire nagy szükség lesz majd az írás tanulás során.

  2. A gyurmával szabadon kifejezhetik kreativitásukat, képzelőerejüket, lehetővé teszik, hogy kifejezzék érzelmeiket és gondolataikat.

  3. A   gyurma különböző textúrájú és színű lehet, ami segít a gyermekeknek a szenzoros fejlődésben. A  gyermekek tapasztalhatják az anyagok eltérő tulajdonságait.

  4. Segít a stressz oldásában,  lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy felszabadultan időt töltsenek el kreatív tevékenységgel, amelynek hatására ellazulnak és stresszmentesek lesznek. Ez segíthet a gyermekeknek abban, hogy jobban megértsék és kezeljék az érzelmeket.