Blog
Number Forest
2020.04.07 20:12

Melyik szám van a kupak alatt?

Melyik szám van a kupak alatt?

A Számházak számos korongjaival (1-től 10-ig) alkottunk egy kis figyelem fejlesztő feladatot. Természetesen sajátkezűleg készített elemekkel is megvalósítható.

 Az iskola részére gyűjtögetett kupakokból kiválogattunk 10 darabot. Az 1-10 számos korongokat egyenként el kell rejteni a kupakok alá. (A gyermek segítségével, hiszen ez a kézügyességét fejleszti.)
Utána egyenként fel kell emelni a kupakokat és a végén meg kell mondania, hogy melyik szám van az utolsó kupak alatt. Először jobb csak az ötös számkörben, majd a tízes számkörben játszani és lehet gyakorolni úgy is, hogy vagy csak a páros számok, vagy a páratlan számok lesznek elbújtatva.
Amikor már csak 2 vagy 3 kupak maradt lefordítva, akkor nagyobb gyermekektől azt is kérdezhetjük, hogy melyik az a 2 vagy 3 szám a 10-es halmazból, ami még nem került elő.

Ha szeretnél ingyenesen letölthető ovis és elsős matematikai feladatlapokat, akkor ide kattintva megtalálod. Retro számvadász, irányok gyakorlása, számfogalom kialakításhoz feladatok, színek tanulása, amihez segítséget kapsz itt.