Figyelem fejlesztő játékok

A figyelem fejlesztésére ma már külön gondot kell fordítani az internetes világunkban.
Fontos a napi rutin, a testmozgás, sport, ami javítja a reflexeket és az általános koordinációt.
Már a gyermekeknél is érdemes egy kis relaxációs technikát alkalmazni, mielőtt komolyabb foglalkozást kezdünk el vele. Kérjük meg, hogy lassan vegyen mély levegőt, kicsit tartsa bent és lassan fújja ki, úgy mintha lufit fújna.

Minden elmélyült tevékenységet igénylő játék segíthet a figyelem fejlesztésében, pld. puzzle, építőjátékok, olvasás, rajzolás, kreatív játékok, hangszer.


192termék 127
192termék 127

A gyermekek agya óvodás korban kétszer annyi befogadóképességgel bír, mint egy felnőtté. Sokszor úgy gondoljuk, hogy az igazi tanulás majd az iskolában kezdődik el, de az ebben a korban szerzett tapasztalat meghatározó lesz. Ez a korszak az, amikor nem a teljesítményre kell fókuszálni, hanem egyszerűen csak élvezniük kell a tanulás folyamatát. Megtanulhatják, hogy a hibák a tanulás velejárói.

A játékos fejlesztéssel megérthetik, hogy amit elérnek, az nem csak veleszületett képesség, hanem munka van mögötte. A kitartásra kell őket buzdítani, és nem címkét ragasztani rájuk, hogy mit nem tudnak elég jól.
Ez az a korszak, amikor minden tudományba kicsit bele kóstolhatnak, sport, zene, nyelvtanulás, anélkül, hogy nagy elvárás lenne feléjük. A kutatások szerint, minél több területen szereznek tapasztalatot, annál kreatívabb egyének lesznek felnőttkorban.
Most még nem kell szakosodniuk, csak belekóstolhatnak sok területbe.
Éppen ezért a fejlesztőjátékok is nagyon széles skálán mozognak, egyre jobb ötletek és megoldások születnek a fejlesztőktől.

Vizuális figyelmet fejlesztő játékok a puzzle, kreatív játékok (gyurma, festés, színezés, rajzolás, kivágás).

Az auditív (különböző hangingerek felfogása) figyelmet fejlesztő játékok lehetnek a játék hangszerek.