Technikai okok miatt  ÁPRILIS 25-IG SZÜNETEL A KISZÁLLÍTÁS. A MEGRENDELÉS LEADHATÓ, AZ E-MAILEKRE IS VÁLASZOLUNK. Elnézést és megértést kérünk a késedelmes szállítás miatt.

Blog

A dörzsöltebb anyukák már tudják, hogy a ruhacsipesz nemcsak ruha teregetésre való, hanem a gyerek fejlesztésére is nagyon hasznosak a csipeszes játékok.
Cikkünkben számos ötletet adunk, hogy miként működik ez a gyakorlatban.
Ma már bőséges választékban lehet kapni kifejezetten a gyereke kezéhez tervezett csipeszeket és csipeszes fejlesztő játékokat, de a hagyományos, fából készült ruha csipesz is jól hasznlható a nagyobbaknál. Viszont a 3-4 éves gyereknek még inkább a számukra tervezett ergonomikus csipeszeket ajánljuk.

Az iskolára felkészítő játékok legolcsób módja, ha az interneten vadászunk olyan nyomtatható lehetőségek után, ami segít a számfogalom kialakításban. Sokszor megtévesztő, ha gyermekünk gyönyörűen elszámol akár százig is, de ettől még nem biztos, hogy mélyen beépültek a számok közötti  összefüggések. Ennek hiányában a matematikai műveleteknél, a számok bontásánál máris problémák lesznek.

A kreatív játék kifejezés  egy igen gyakran emlegetett téma a webáruházakban. A kreatív foglalatosság egyik nagy haszna a kézügyesség fejlesztése, ami nélkül nehezen veszi a gyermek az akadályokat az iskolában. A fejlesztésre nagyon sok egyszerű, hétköznapi lehetőség van. Ehhez adunk tippeket eben a bejegyzésben.

 

A tavasz beköszöntével alig várjuk, hogy végre kimozdulhassunk. Keressük tudatosan a lehetőséget a mozgásos tavaszi játékokra! Ebben a tippeket adunk a természet megfigyeléshez, a kültéri játékokhoz  és a végén tavaszi témájú nyomtatható feladatlapokat teszünk közzé ingyenesen.

Van akiben felmerül a kérdés, hogy mit is kell érteni a nyílt végű játék alatt. Valamilyen matematikai egyenletre gondoltunk, vagy pénzügyi lízingre? Szó sincs róla. Ez a kifejezés egyre inkább kezd elterjedni a tudatos szülők körében, akik nem szeretnék rövid ideig használható műanyag játékokkal tele tömni a házukat.

A nyílt végű játék arra utal, hogy a játék célja nincs egyértelműen meghatározva, gyermektől függően és az aktuális környezettől sokféleképpen használható.

El is terjedt egy ilyen kifejezés: a nyílt végű játék 10 % játék és 90 % gyermek. Ez arra utal, hogy a gyermek korától, személyiségétől, érdeklődésétől függően ezernyi megjelenése lehet a nyílt végű játéknak.

A szókincs az az összes szó, kifejezés és jelentés, amelyekkel rendelkezünk és amelyeket használunk a kommunikáció során. Egyszerűen fogalmazva, a szókincs az a szavak és kifejezések "gyűjteménye", amelyekkel ki tudjuk magunkat fejezni a mindennapi élet során.

4 évese gyermekek szókincsének bősége pontos előrejelzője a tizenhat éves korban várható oktatási eredményeknek. A jó szóbeli kifejező képesség növeli a szociális készségeket és az önbizalmat gyermekkorban és felnőttkorban

A szókincs többféle módon bővülhet, például a tanulás során, az olvasás és az írás révén, a beszélgetések során, az új helyzetekkel való szembenézés során, az új tapasztalatokkal való találkozás során, stb. A szókincs a nyelv fontos eleme, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megértük és kifejezzük magunkat a világban

 

Manapság renenszánszát éli a társasjátékok iránti érdeklődés. Erre igen nagy szükség is van a rohanó, digitalizált világunkban. Ebben a kis esszénkben a Djeco társasjátékokat szeretnénk közelebbről megismertetni.

Alábbi cikkünk egy vendégünk, Jantek Gyöngyvér szakpszichológus tollából származik, aki három gyermekes anya, blogger.

A Számházak matematikai fejlesztőjátékra asszociálva alkottuk meg ezt a kis mesét, hogy a számfogalom kialakításhoz minél érdekesebb, változatosabb lehetőségek legyenek.
A játék nélkül is jól értelmezhető a mese.

A letöltésnél megtalálható egy biankó változat is, ahol kihagytuk a számjegyeket. Kinyomtatva, mindenki ceruzával beírhatja az éppen aktuális, megismert számokat.

A betűvetés tudományát igyekszik sok kisgyermek elsajátítani ezekben a hetekben.
Ha nem megy olyan könnyen ez a tantárgy, akkor egy kis tippet ajánlunk.

Még tombol a kánikula, de már lassan az iskolára is kell gondolni.  Az üdítős kupakokat összegyűjtve fillérekből gyárthatunk hasznos oktatási segédeszközt leendő elsős gyermekünknek. A járványhelyzet miatt különösen fontos, hogy minél felkészültebbek legyünk gyermekünk oktatására.

A Számházak számos korongjaival (1-től 10-ig) alkottunk egy kis figyelem fejlesztő feladatot. Természetesen sajátkezűleg készített elemekkel is megvalósítható.

A Számházak elemeiből magunk is készíthetünk egy újabb fejlesztő játékot, logikai mátrixot.