Blog- hasznos fejlesztő ötletek
Number Forest
2020.04.04 23:35

Újrahasznosítás a Számházakkal

Újrahasznosítás a Számházakkal

A Számházak elemeiből magunk is készíthetünk egy újabb fejlesztő játékot, logikai mátrixot.

 

 

 (Már ezzel is zöldebbek leszünk, mert nem kell egy újabb dobozt megvásárolni, hogy az ilyen irányú képességeit is fejlesszük gyermekünknek, hanem az egyébként hulladék keret átminősül egy hasznos elemmé.)
A korongok tartókeretére lesz szükség, valamint a műveleti jelekre. A tartókeret felső sora fölé színkódokat helyezünk el, a bal oldal szélére pedig ábrákat rajzolunk. A korongok hátoldalára kerülnek a színes ábrák, vagy színes filctollal megrajzolva; vagy ahogy mi készítettük el, a színes papírra rajzolt ábrák. Minden ábrából kell készíteni egy-egy darabot mindegyik színhez párosítva.
Több készséget is fejleszt egyszerre ez a játék: szín és forma felismerés, irányok gyakorlása, finom motorika fejlesztés.
Szintén ezzel a kerettel lehet gyakorolni különböző ábrák kirakását, házikó, háromszög stb. Természetesen ekkor el kell vonatkoztatni a felrajzolt ábráktól, színkódoktól.
A másik világoskék hátoldalú keretet is fel lehet használni. Vastag filccel függőlges irányban a középvonalban húzzunk egy vonalat. Szimmetrikus kép, tükörkép kirakását lehet így gyakorolni az almás korongok és a piros-kék korongok felhasználásával.

Sok sikert az elkészítéshez és a gyakorláshoz!