Technikai okok miatt  ÁPRILIS 25-IG SZÜNETEL A KISZÁLLÍTÁS. A MEGRENDELÉS LEADHATÓ, AZ E-MAILEKRE IS VÁLASZOLUNK. Elnézést és megértést kérünk a késedelmes szállítás miatt.

Blog
Number Forest
2020.04.04 23:35

Újrahasznosítás a Számházakkal

Újrahasznosítás a Számházakkal

A Számházak elemeiből magunk is készíthetünk egy újabb fejlesztő játékot, logikai mátrixot.

 

 

 (Már ezzel is zöldebbek leszünk, mert nem kell egy újabb dobozt megvásárolni, hogy az ilyen irányú képességeit is fejlesszük gyermekünknek, hanem az egyébként hulladék keret átminősül egy hasznos elemmé.)
A korongok tartókeretére lesz szükség, valamint a műveleti jelekre. A tartókeret felső sora fölé színkódokat helyezünk el, a bal oldal szélére pedig ábrákat rajzolunk. A korongok hátoldalára kerülnek a színes ábrák, vagy színes filctollal megrajzolva; vagy ahogy mi készítettük el, a színes papírra rajzolt ábrák. Minden ábrából kell készíteni egy-egy darabot mindegyik színhez párosítva.
Több készséget is fejleszt egyszerre ez a játék: szín és forma felismerés, irányok gyakorlása, finom motorika fejlesztés.
Szintén ezzel a kerettel lehet gyakorolni különböző ábrák kirakását, házikó, háromszög stb. Természetesen ekkor el kell vonatkoztatni a felrajzolt ábráktól, színkódoktól.
A másik világoskék hátoldalú keretet is fel lehet használni. Vastag filccel függőlges irányban a középvonalban húzzunk egy vonalat. Szimmetrikus kép, tükörkép kirakását lehet így gyakorolni az almás korongok és a piros-kék korongok felhasználásával.

Pirosak és kékek csatája

A korongok gyári tartókeretére lesz szükség és a piros-kék korongokra. ( Ezek kétoldalúak.)
Két játékos játszhatja. Előre meg kell állapodniuk, hogy ki lesz a kék és ki a piros színnel A korongokat összerázzuk egy pohárban, majd kiöntjük az asztalra. A gyereknek meg kell először becsülniük, hogy melyik színből van több. Utána egymás után váltakozva, párosával beteszik a korongokat a helyükre. Az győz, akinek több korongja volt. A végén derül ki az igazság, mert látszik, hogy ki tudott több korongot betenni. Akinek több volt, az a végén az asztalon kell , hogy folytassa a sort.
Máris néhány hasznos fogalom szóba került: becslés, több, kevesebb, párosával, kettesével.

Az alábbi oldalunkon rengeteg ingyenesen letölthető matematikai feladatlapot találsz, ami nagyszerű segítség lesz az iskolára való felkészülésben és az elsős matekban.

https://jatekbuvar.hu/Ingyenesen-letoltheto-matematikai-feladatlapok_-ovisoknak-elsosoknek


Sok sikert az elkészítéshez és a gyakorláshoz!