Technikai okok miatt  ÁPRILIS 25-IG SZÜNETEL A KISZÁLLÍTÁS. A MEGRENDELÉS LEADHATÓ, AZ E-MAILEKRE IS VÁLASZOLUNK. Elnézést és megértést kérünk a késedelmes szállítás miatt.

Blog
Number Forest
2020.10.12 13:06

Tipp az írni tanuló elsősöknek

Tipp az írni tanuló elsősöknek
A betűvetés tudományát igyekszik sok kisgyermek elsajátítani ezekben a hetekben.
Ha nem megy olyan könnyen ez a tantárgy, akkor egy kis tippet ajánlunk.

Nem túl durva csiszolópapíron érdemes először begyakorolni a mechanizmust, hogy mikor, mit, merre kell kanyarítani. Fehér ceruza minden színesceruza készletben akad és a legtöbb háztartásban csiszolópapírt is lehet találni, de barkácsboltban, festékboltban könnyen beszerezhető.
Amikor már kialakult egy-egy betű rajzolására a készség, akkor jöhet a papír. Több sikerélmény után minden gyermek nagyobb kedvvel ül oda ismét gyakorolni.

Amikor már elfáradtak a kis kezek, érdemes lazító, játékos  gyakorlatokat végezni, és rendszeresen olyan tevékenységbe is bevonni a gyeremeket, ami tovább erősíti a kéz izmait. Ilyenek a színezés, rajzolás sablon után, festegetés, gyöngyfűzés, csipeszes játékok , bábozás, gyurmázás, agyagozás, satírozás.
A legkönnyebb gyakorlat, mert előkészületet nem igényel a lusta nyolcas rajzolása, vagyis elfektetett nyolcas. Először egyik kézzel, majd másik és végül mindkét kézzel egyszerre. Nagyon hasznos a koordinációs készség javításában.

Lazító gyakorlat az is, ha a hüvelykujjat egyenként a többi ujjal összeérintjük, rákoppintjuk.
Lehet ezt komolyabb formában is csinálni.
Az ujjhegyekre bőrbarát filccel egy- egy színes pöttyöt  kell tenni, minden ujjra más színt. Kivéve a hüvelykujjat. Készítsünk feladatkártyákat ezeket a színeket használva. A kártyán az alkalmazott 4 színből pöttyöket tegyünk  váltakozó sorrendben.  A gyermek a színek sorrendje szerint kell, hogy összeérintse a hüvelykujját a kéz többi ujjaival. Ha már jól megy, a másik, kevésbé ügyes kézzel is lehet gyakorolni és végül egyszerre mindkét kézen végezve a gyakorlatot, az ujjak összeérintését.
Hasznos gyakorlat a két agyfélteke működésének összehangolására is, figyelemfejlesztésre.

Oldalunkon néhány csipeszes, pipettás játékos lehet találni a Fejlesztőjátékok/ Finommotorika  címszó alatt, vagy csak beírva a keresőbe a csipesz szót , illetve a pipetta szót.
A keresési eredmények mindegyikét bátran ajánljuk már óvodáskortól kezdve a kéz kis és nagymozgásainak fejlesztésére. Vannak vizes játékok is köztük, így  egyszerűen csak a napi rutin alatt, fürdés közben is észrevétlenül fejlődik gyermekünk, hogy készen álljon majd az iskolai megmérettetésre.

 

Ha szeretnél ingyenesen letölthető ovis és elsős matematikai feladatlapokat, akkor ide kattintva megtalálod. Retro számvadász, irányok gyakorlása, számfogalom kialakításhoz feladatok, színek tanulása, amihez segítséget kapsz itt.
Egyéb, áruházunkban megvásárolható íráselőkészítő játékot is tudsz vásárolni ide kattintva.

 

Előfordul, hogy nehézségei vannak gyermekednek a koncentrációban, a számolásban. Ha koraszülött volt, szülési sérülés történt nála, akkor mindenképpen ajánlott megfelelő szakembert keresni.
Itt  találsz néhány intézményt, akik foglalkoznak iskolai előkészítéssel:

https://ujpestialmafafejlesztohaz.hu/

https://www.csillagjaro.com/site2011/

https://www.dudashaz.hu/

https://csodakert.hu/fejlesztohaz/

http://www.buborekjatszo.hu/

https://erdeikucko.hu/

https://www.fejlesztohaz.hu/

https://www.csopikefejleszto.hu/